Masło Mochi
Masło Mochi może być tylko deser szukasz. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 265 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to niedrogi przepis dla fanów japońskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Mieszanka proszku do pieczenia, masło, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Coconut Mochi, Sakura Mochi, oraz Daifuku Mochi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia ubić w misce.
Beat jaja, ekstrakt kokosowy, i ekstrakt wanilii w misce do mieszania, aż jaja są gładkie.
Ubij w mleku, mleku kokosowym i roztopionym maśle, aż się włączy. Mieszaj mieszankę mąki trochę na raz, aż nie pozostaną żadne grudki; zeskrobać do przygotowanego naczynia do pieczenia i wygładzić wierzch.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż mochi będzie złoty kolor, około 1 godziny. Schłodzić do temperatury pokojowej przed cięciem na 24 kawałki, aby służyć.