Masoor Dal

Masoor Dal
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Masoor Dal. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, pomidory z puszki, paprykę chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć surowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj masoor dal, jak zrobić cały masoor dal lub sabut masoor dal, Cały Masoor Dal / Sabut masoor dal / Masoor dal, oraz masoor dal, jak zrobić masoor dal dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W brojlerów, lub za pomocą latarki, czernić czosnek i imbir, a następnie dodać je do szybkowaru. Umyć Masoor dal, aż woda będzie czysta i dodać je do szybkowaru wraz z 3 szklanki wody, kurkuma, duszone pomidory (z sokami), i chiles do smaku. Dokładnie umyć kolendrę i odciąć tylko dolne części łodyg i korzeni, dodając je do garnka (zachowaj liście do dekoracji). Przykryj Szybkowar pokrywką i podnieś do ciśnienia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać delikatny gwizdek i gotuj soczewicę przez 7 minut. Po zakończeniu soczewicy włóż szybkowar do zlewu i przepuść trochę wody przez pokrywę, aby szybko zwolnić ciśnienie. To spowoduje głośny hałas i uwolni dużo pary, więc zachowaj bezpieczną odległość. Gdy ciśnienie całkowicie spadnie, otwórz pokrywę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory DuszonePomidory Duszone
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
KurkumaKurkuma
SoczewicaSoczewica
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
2
Usuń korzeń kolendry, czosnek i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
3
Dodać sól, cukier i sok z cytryny i dostosować przyprawę do taste.In mała patelnia, dodać ghee i podgrzać do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
GheeGhee
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać nasiona kminku, nasiona gorczycy, Nasiona kopru włoskiego i paprykę chili i smażyć, aż będą bardzo pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
5
Wlać tę mieszaninę na dal masoor i udekorować liści kolendry służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
SoczewicaSoczewica
TrudnośćNormalny
Gotowe W13 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia51
Magazyn