Masoor Dal
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Masoor Dal. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, pomidory z puszki, paprykę chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć surowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj masoor dal, jak zrobić cały masoor dal lub sabut masoor dal, Cały Masoor Dal / Sabut masoor dal / Masoor dal, oraz masoor dal, jak zrobić masoor dal dla podobnych receptur.
Instrukcje
W brojlerów, lub za pomocą latarki, czernić czosnek i imbir, a następnie dodać je do szybkowaru. Umyć Masoor dal, aż woda będzie czysta i dodać je do szybkowaru wraz z 3 szklanki wody, kurkuma, duszone pomidory (z sokami), i chiles do smaku. Dokładnie umyć kolendrę i odciąć tylko dolne części łodyg i korzeni, dodając je do garnka (zachowaj liście do dekoracji). Przykryj Szybkowar pokrywką i podnieś do ciśnienia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać delikatny gwizdek i gotuj soczewicę przez 7 minut. Po zakończeniu soczewicy włóż szybkowar do zlewu i przepuść trochę wody przez pokrywę, aby szybko zwolnić ciśnienie. To spowoduje głośny hałas i uwolni dużo pary, więc zachowaj bezpieczną odległość. Gdy ciśnienie całkowicie spadnie, otwórz pokrywę.
Usuń korzeń kolendry, czosnek i imbir.
Dodać sól, cukier i sok z cytryny i dostosować przyprawę do taste.In mała patelnia, dodać ghee i podgrzać do gorąca.
Dodać nasiona kminku, nasiona gorczycy, Nasiona kopru włoskiego i paprykę chili i smażyć, aż będą bardzo pachnące.
Wlać tę mieszaninę na dal masoor i udekorować liści kolendry służyć.