Mashers
Mashers może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, ziemniaki russet, ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rozmaryn-Parmezan Mashers, Zielone Mashery Chile, oraz Maślanka Smażone Tłuczki Czosnkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ziemniaki w dużym garnku i po prostu przykryć zimną wodą z kranu.
Umieścić na dużym ogniu i doprawić wodą z 1 do 2 łyżeczek soli, (powinien smakować jak woda morska). Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia.
W międzyczasie połączyć nabiał i czosnek w małym rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Trzymaj tę mieszaninę ledwo gotować, aż ziemniaki są gotowe.
Jak tylko woda dojdzie do wrzenia, zdejmij pokrywkę i zmniejsz ogień do gotowania na wolnym ogniu. Gotować przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż kawałek ziemniaka można łatwo zmiażdżyć za pomocą szczypiec.
Odcedzić, następnie wrzucić ziemniaki na patelnię, podgrzać garnek i potrząsać przez 30 sekund, aby woda powierzchniowa mogła odparować.
Zdejmij garnek i ustaw na ręczniku lub gorących podkładkach.
Wlać około połowę mieszanki czosnku do ziemniaków i zacieru staromodnym masherem ziemniaczanym. Zacznij od razu smakować i sprawdzać konsystencję. Jeśli puree wydają się suche lub mdłe, dodać więcej mieszanki czosnku. Unikaj zacierania lub skończysz z gluey zamiast puszyste.
Podawać prosto lub udekorować jedną z następujących: pietruszka, posiekane szalotki, pokruszony boczek, suszone pomidory, (jeśli masz te suche, upewnij się, że ponownie nawodnić je.) tarty chrzan, sos chrzanowy, pesto, więcej boczku,
Smażone grzyby...użyj wyobraźni.