Masala czarnooka
Black - Eyed Pea Masalan jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 84 kalorie, 5G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, kolendra, garam masala, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Masala czarnooka, Masala Czarnooka, oraz Noworoczna sałatka z czarnego groszku z czarnymi oliwkami, fetanem i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Groszek odcedzić tuż przed gotowaniem.
Podgrzać dużą nieprzywierającą garnek lub szybkowar. Spryskaj dno sprayem do gotowania (pomiń, jeśli garnek jest nieprzywierający) i dodaj cebulę. Gotować, mieszając, aż cebula zmięknie.
Dodaj nasiona kminku i gotuj przez 1 minutę.
Dodać asafetida, imbir i czosnek i mieszać przez około 30 sekund.
Dodać osuszony groszek i wszystkie pozostałe składniki.
Dodać 2 szklanki wody i doprowadzić do niskiego wrzenia. Jeśli gotowanie pod ciśnieniem, Zamknij kuchenkę, doprowadzaj do wysokiego ciśnienia i gotuj przez 7 minut; usuń z ognia i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie. Sprawdź przyprawy i dodać więcej soli i garam masala w razie potrzeby. Dusić na wolnym ogniu przez kilka minut, aby smaki się zmiksowały, i rozgnieść kilka groszków z boku garnka, aby zagęścić sos. Jeśli wszystkie groch nie są całkowicie miękkie, przykryć, ale nie zamykać kuchenki i gotować na wolnym ogniu, aż groch będzie miękki. Jeśli gotowanie w zwykłym garnku, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż black-Eyed peas będą miękkie (w zależności od wieku grochu, 30-60 minut). Sprawdź przyprawy i dodać więcej soli i garam masala w razie potrzeby.
Posypać pietruszką lub kolendrą i podawać z ryżem lub chlebem.