Masala Chai
Przepis Masala Chai jest gotowy w około 10 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 1. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 76 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mleko, luźną herbatę, taką jak assam, słodzik, taki jak cukier demerara, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubiło ten napój. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Masala Tea powder, jak zrobić Masala Tea powder lub Chai masala, Masala Chai Latte, oraz Masala Chai Shortbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu przynieś herbatę, wodę, mleko imbir, goździki, kardamon i laskę cynamonu oraz ziarna pieprzu (jeśli używasz) do wrzenia. Szybko zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 do 10 minut, aż smak jest pożądana intensywność.
Dodaj słodzik do smaku. Przecedzić mieszaninę do filiżanki i podawać na gorąco.