Marynowany Stek Z Flanki
Marynowany stek z boku wymaga ok. 6 godzin i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. Na 2,33 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz sok z cytryny, sos sojowy, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stek z flanki marynowany sojowo, Marynowany Stek Z Flanki, oraz Marynowany Stek Z Flanki.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać olej, sos sojowy, ocet, sok z cytryny, sos Worcestershire, musztarda, czosnek, i zmielony czarny pieprz.
Umieścić mięso w płytkim szklanym naczyniu.
Polać marynatą stek, obracając mięso, aby dokładnie pokryć. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 6 godzin.
Rozgrzej grill na średnim i wysokim ogniu.
Steki umieścić na grillu i wyrzucić marynatę. Grilluj mięso przez 5 minut na stronę lub do pożądanej doneness.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.