Marynowany stek z cytrynową rukolą i sałatką z fety z " Kitchen Garden Cookbook

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać marynowany stek z flanki cytrynowy Arugulan i sałatka feta z ' kuchnia ogród Cookbook spróbować. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 28g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $2.99 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mielony sumak, mielony kminek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka ze stekiem i rukolą, Sałatka z pomidorów Cherry, zielonej fasoli i fasoli woskowej z okruchami chleba Herbed z " Kitchen Garden Cookbook, oraz Stek Z Flanki, Rukola I Sałatka Ziemniaczana.
Instrukcje
W małej misce ubić razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, kminek i sumak.
Stek ułożyć na talerzu. Połówkę dressingu rozsypać po obu stronach steku, następnie posypać obie strony solą i pieprzem.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut (lub przykryć i przechowywać w lodówce na noc).
Przygotuj średni ogień do bezpośredniego gotowania na grillu węglowym lub gazowym. Ułóż stek na stojaku grillowym bezpośrednio nad ogniem i grillem, obracając raz, aż smażysz z obu stron i średnio Rzadki w środku, około 8 minut.
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozostaw na co najmniej 5 minut. W misce połączyć rukolę, zieloną cebulę, natkę pietruszki i fetę i skropić pozostały dressing na górze. Doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Pokrój stek, ułóż plastry na półmisku, polej sałatką z rukoli i podawaj.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.