Marynowany Chard Tęczowy z 'Franny' s
Marynowany Tęczowy Chard z 'Franny' S jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 2G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka boczniaka szwajcarskiego, ząbki czosnku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tęczowy Chard, Tęczowy Chard Sauté, oraz Rainbow Chard Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń łodygi z liści chard.
Pokrój łodygi na pół wzdłuż, a następnie na 3-calowe długości. Trzymaj liście w całości.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i 4 zmiażdżone ząbki czosnku i gotować, aż czosnek jest światło złoty brąz, o 2 protokół.
Wyjąć i wyrzucić czosnek.
Dodać łodygi do oleju czosnkowego i posypać solą. Gotować, aż łodygi są rumiane w miejscach, 4 do 5 minut (jeśli łodygi zaczynają brązowieć zbyt dużo, zanim będą miękkie, dodać kilka łyżek wody). Gdy łodygi są prawie miękkie, wymieszać 2 łyżki octu. Gotować, aż łodygi są błyszczące i miękkie, 1 do 2 minut więcej.
Powrót patelni na średnim ogniu, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 posiekane ząbki czosnku, i gotować przez 1 minutę.
Dodać płatki chili i gotować przez 30 sekund.
Dodaj liście chard, doprawić solą, i gotować, aż zwiędną, 1 do 2 protokół.
Przełożyć zieleninę na talerz i ostudzić.
Zieleninę umieścić w misce i posypać pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek oraz 1/2 łyżeczki octu i pieprzu. Delikatnie wymieszać łodygi.
Pozostawić w marynacie przez co najmniej 20 minut przed podaniem, lub do 1 dnia. Przechowywać w lodówce w przypadku marynowania dłużej niż 2 godziny.