Marynowane Szparagi
Marynowane szparagi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 21 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, ocet, sól do marynowania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marynowane Szparagi, Marynowane Szparagi, oraz Marynowane Szparagi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj pojemnik do kąpieli z wrzącą wodą i dwa 24-uncjowe słoiki (możesz również zastąpić cztery 12-uncjowe słoiki z galaretką).
Umieść pokrywki na małej patelni z wodą i doprowadzić do nagiego gotowania na wolnym ogniu.
Połącz biały ocet, wodę i sól w rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Napełnij duży rondel kilkoma centymetrami wody i zagotuj na dużym ogniu.
Dodaj połowę szparagów do garnka i gotuj dokładnie 1 minutę.
Szparagi przełożyć szczypcami na durszlak i uruchomić pod chłodną wodą. Powtórzyć z pozostałymi szparagami.
Wyjąć słoiki z garnka i odsączyć.
Na dnie każdego słoika umieść jedną łyżkę przyprawy do marynowania i jeden ząbek czosnku. Szparagi podzielić równomiernie między dwa słoiki.
Szparagi zalać płynem do trawienia. Delikatnie stuknąć w słoiki, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Wytrzyj felgi, nałóż pokrywki i pierścienie i przetrzyj we wrzącej łaźni wodnej przez 15 minut. Kiedy czas się skończy, wyjmij słoiki z konserwy i pozwól mi ostygnąć na złożonym ręczniku. Gdy słoiki są całkowicie chłodne, Usuń pierścienie i sprawdź uszczelki.
Niech te ogórki odpocząć co najmniej 24 godziny przed jedzeniem. Podobnie jak w przypadku większości ogórków, z czasem ulegną poprawie. Zamknięte słoiki można przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu przez okres do jednego roku.