Marynowane krewetki i oliwki
Marynowane krewetki i oliwki mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 4G tłuszczu i w sumie 67 kalorii. Za 94 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Działa najlepiej jako hor d ' oeuvre, i odbywa się w przybliżeniu 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, pietruszkę, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 21%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Oliwki Marynowane, Oliwki Marynowane, oraz Oliwki Marynowane.
Instrukcje
Połącz krewetki i oliwki w 2-qt. danie; odstawić.
W małym rondlu rozgrzej olej na średnim ogniu.
Połącz curry, imbir, sól i pieprz; ubij na gorący olej. Gotuj i mieszaj przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia; dodać sok z cytryny i pietruszkę. Natychmiast skrop mieszankę krewetek; delikatnie wymieszaj, aby pokryć.
Przykryj i wstaw do lodówki do 6 godzin, od czasu do czasu mieszając.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Honig Reserve Sauvignon Blanc Rutherford z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 33 dolarów za butelkę.
Honig Reserve Sauvignon Blanc Rutherford