Marynowana sałatka warzywna z jajkami na miękko
Marynowana sałatka warzywna z jajkami na miękko może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rzepy, żeberka selera, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marynowana sałatka warzywna z jajkami na miękko, Marynowana sałatka warzywna z jajkami na miękko, oraz Sałatka z jarmużu z orzechami włoskimi i jajkami na miękko.
Instrukcje
Ułóż pokrojone warzywa w osobnych stosach na 2 dużych blachach do pieczenia. W małej misce ubić ocet z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Skropić sos na warzywa i wrzucić każdy stos oddzielnie.
Odstawić na co najmniej 15 minut lub do 1 godziny.
Tymczasem doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia. Ostrożnie obniżyć jajka do rondla i zmniejszyć ogień do umiarkowanego. Jajka gotować na wolnym ogniu przez 6 minut.
Wylać gorącą wodę i delikatnie potrząsnąć jajkami na patelni, aby rozbić skorupki. Napełnij patelnię zimną wodą i odstaw na 1 minutę. Jajka obrać ostrożnie. Podgrzać obrane jajka przez 2 minuty w 2 cale gotującej się wody.
Odcedzić i osuszyć, a następnie podzielić jajka na pół.
Ułożyć warzywa na talerzach i na wierzchu z grzankami i jajkami na miękko.
Jajka i sałatki posypać fleur de sel i podawać.