Marynowana fasola z pieczonych pomidorów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj marynowaną fasolę z pieczonych pomidorów. Jedna porcja zawiera 46 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny przepis fodmap służy 6 i kosztuje 1,09 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pomidorów koktajlowych, pietruszka z płaskim liściem, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pomidory z fasolą Muszelkową Vinaigrette, Marynowana fasolka szparagowa i pomidory z koperkiem, oraz Marynowana fasola szparagowa z pomidorami, oliwkami i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdy rodzaj fasoli w oddzielnym rondlu i przykryj wodą o 2 cale. Doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu, dodać 1 łyżkę soli do każdego garnka i zmniejszyć ogień do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, aż fasola są miękkie, ale nie są tak miękkie, aby być mushy. Od 20 do 45 minut.
W razie potrzeby dodaj więcej wody podczas gotowania. Każdy rodzaj fasoli będzie wymagał innego czasu gotowania, więc uważnie je monitoruj. Po ugotowaniu wyłączyć ogień i niech fasola ostygnie całkowicie w wodzie.Tymczasem. Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej, a następnie podgrzej do 300 stopni F.In średniej miski, pomidory zwinąć w 1 łyżkę oliwy z oliwek i dużą szczyptę soli.
Umieść stojak z drutu na blasze do pieczenia i rozłóż pomidory na stojaku z drutu w jednej warstwie.
Umieść w piekarniku i piecz, aż Skórki się pomarszczą, ale nadal są pulchne i wilgotne, około 1 godziny i 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i niech pomidory ostygną do temperatury pokojowej.
Ugotowaną, ostudzoną fasolę połączyć w dużej misce do miksowania.
Dodać pietruszkę, oregano i vinaigrette. Doprawić solą i pieprzem, następnie dokładnie wymieszać fasolę, aby połączyć smaki.
Niech fasola siedzieć i marynować co najmniej godzinę.
Przełożyć na talerz, doprawić pieczonymi pomidorami i więcej czarnego pieprzu do smaku.
Podawać w temperaturze pokojowej.