Marynata Imbirowo-Sezamowa

Marynata Imbirowo-Sezamowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów marynaty, więc spróbuj marynaty imbirowo-sezamowej. Ten przepis służy 1. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Jeśli masz pieprz, imbir, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Czerwony Lucjan z sezamową marynatą imbirową, Sezam Czosnek Imbir Limonka SOS Zanurzeniowy Lub Marynata, oraz Sekretny Składnik (Dżem Imbirowy): Imbirowy Makaron Sezamowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz składniki w dużej plastikowej torebce zamykanej, płytkiej misce lub naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Torby ZiplocTorby Ziploc
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj 2 funty drobiu, mięsa, owoców morza, lub warzyw i przechowywać w lodówce, pokryte, co najmniej 20 minut i do nocy. (W przypadku ryb i przegrzebków marynować nie dłużej niż 15 minut lub mogą stać się papkowate.) Obracać pokarm od czasu do czasu, aby wszystkie powierzchnie były narażone na działanie marynaty. Przed gotowaniem wyjmij jedzenie z pojemnika i strząśnij nadmiar płynu. Gotować na lekko naoliwionym grillu do pożądanej doneness. Wskazówki: chociaż można marynować żywność w prawie każdym rodzaju pojemnika (ale unikać reaktywnych metali, takich jak nieotynkowane aluminium i żeliwo), najlepiej jest użyć plastikowych torebek zamykanych o pojemności 1 galona. Pozwalają one płynowi całkowicie otaczać pokarm, zapewniając lepsze wchłanianie. Poza tym sprzątanie to pestka.Wrzuć marynatę po namoczeniu w niej surowego mięsa. Mieszanina może być zanieczyszczona bakteriami.Najlepiej z: Broilem londyńskim, polędwicą wieprzową, kotletami wieprzowymi, krewetkami, łososiem, papryką, bakłażanem i grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
PaprykaPapryka
Stek OkrągłyStek Okrągły
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
BakłażanBakłażan
MarynataMarynata
PrzegrzebkiPrzegrzebki
MięsoMięso
KrewetkiKrewetki
łosośłosoś
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia4
Magazyn