Marynata do steków Karri
Marynata do steków Karri to bezglutenowe i bezmleczne marynata. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oregano, ketchup, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Marynata do steków i Ale Meat-ciesz się stekiem steakhouse w domu, Najlepsza Marynata Do Steków, oraz Najlepsza Marynata Do Steków.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Keczup, sok ananasowy, ocet jabłkowy, płynny dym, cebula w proszku, kminek rozgnieciony czerwony pieprz, oregano i czosnek ubić w płytkim naczyniu do pieczenia. Połóż warstwę miodu po obu stronach steków i umieść steki w marynacie, rzucając na pokrycie obu stron. Pozostawić na 2 do 4 godzin.
Wyjąć steki z marynaty i osuszyć.
Posypać solą i pieprzem i grillować do pożądanego smaku.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.