Marsala Chicken & Mushrooms
Marsala Chicken & Mushrooms to napój, który serwuje 4. Za 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 30g białka, 44g tłuszczu i w sumie 646 kalorii. Ten przepis z Taste of Home wymaga piersi z kurczaka, bulionu z kurczaka, wina marsala i ząbków czosnku. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 50 minut. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kurczak Marsala z grzybami, Kurczak Z Grzybami I Marsalą, oraz Kurczak z Marsalą, grzybami i gorgonzolą.
Instrukcje
Posyp kurczaka solą i pieprzem. Na dużej patelni gotuj kurczaka w 2 łyżkach masła i 2 łyżkach oleju na średnim ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, gdy przestanie być różowy.
Na tej samej patelni podsmaż grzyby, marchewkę i cebulę na pozostałym maśle i oleju do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj bulion i wino, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. Dodać śmietanę. Wróć do wrzenia; gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę. Wróć kurczaka na patelnię;podgrzej.