Marokańskie kebaby wołowe z curry kuskus, Raita i Charmoula Vinaigrette
Marokańskie kebaby wołowe z curry kuskus, Raitan i Charmoula Vinaigrette może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 88 g tłuszczu, oraz w sumie 1520 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis od Foodnetwork ma 28 fanów. Jeśli masz cayenne, sól, grecki jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Tandoori jagnięce kebaby z Raitanem i kuskusem, Marokańskie jagnięce kebaby ze złotym kuskusem, oraz Grillowane kotlety jagnięce z curry kuskus i cukinia Raita.
Instrukcje
1
Kuskus: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Umieść wodę w żaroodpornej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Curry,saletrę ubijamy do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Kuskus ubić do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Odstawić kuskus na 10 minut, aby wchłonąć wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Do kuskusu wlać połowę oliwy z oliwek. Ręcznie ułożyć oliwę z oliwek do kuskusu, pocierając pestki, aby puch kuskusu rozwałkować grudki, upewniając się, że kuskus jest równomiernie pokryty olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Włożyć zapiekankę do piekarnika i piec 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Wyjąć zapiekankę z piekarnika i wlać resztę oleju do kuskusu. Ręcznie lub łyżką olej przerabiać przez kuskus, rozbijając wszelkie grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
W misce umieścić jogurt, miętę, kminek, sól i ogórki i wymieszać, aby połączyć. Sprawdź przyprawę i dostosuj w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce do czasu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Umieścić olej, sok z cytryny, kolendra, pietruszka, czosnek, kminek, papryka i cayennein misce i wymieszać do połączenia. Doprawić charmoulę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Połączyć wołowinę, cebula, mleko w proszku, kolendra, mięta, imbir, cayenne, sól i pieprzw misce i dokładnie wymieszać, aby połączyć. Podzielić mieszaninę na 8 kulek. Uformuj każdą kulkę w cylinder Kebab o długości około 3 cali. Przechowywać w lodówce kebaby, aż będzie gotowy do grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W Proszku
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.