Marokańskie kebaby wołowe z curry kuskus, Raita i Charmoula Vinaigrette

Marokańskie kebaby wołowe z curry kuskus, Raita i Charmoula Vinaigrette
Marokańskie kebaby wołowe z curry kuskus, Raitan i Charmoula Vinaigrette może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 88 g tłuszczu, oraz w sumie 1520 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis od Foodnetwork ma 28 fanów. Jeśli masz cayenne, sól, grecki jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Tandoori jagnięce kebaby z Raitanem i kuskusem, Marokańskie jagnięce kebaby ze złotym kuskusem, oraz Grillowane kotlety jagnięce z curry kuskus i cukinia Raita.

Instrukcje

1
Kuskus: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Umieść wodę w żaroodpornej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Curry,saletrę ubijamy do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Kuskus ubić do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Odstawić kuskus na 10 minut, aby wchłonąć wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Do kuskusu wlać połowę oliwy z oliwek. Ręcznie ułożyć oliwę z oliwek do kuskusu, pocierając pestki, aby puch kuskusu rozwałkować grudki, upewniając się, że kuskus jest równomiernie pokryty olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Włożyć zapiekankę do piekarnika i piec 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Wyjąć zapiekankę z piekarnika i wlać resztę oleju do kuskusu. Ręcznie lub łyżką olej przerabiać przez kuskus, rozbijając wszelkie grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
W misce umieścić jogurt, miętę, kminek, sól i ogórki i wymieszać, aby połączyć. Sprawdź przyprawę i dostosuj w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce do czasu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Umieścić olej, sok z cytryny, kolendra, pietruszka, czosnek, kminek, papryka i cayennein misce i wymieszać do połączenia. Doprawić charmoulę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Połączyć wołowinę, cebula, mleko w proszku, kolendra, mięta, imbir, cayenne, sól i pieprzw misce i dokładnie wymieszać, aby połączyć. Podzielić mieszaninę na 8 kulek. Uformuj każdą kulkę w cylinder Kebab o długości około 3 cali. Przechowywać w lodówce kebaby, aż będzie gotowy do grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W ProszkuMleko W Proszku
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W międzyczasie namocz drewniane szaszłyki w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
3
Rozgrzać grill do wysokiej temperatury. Włóż szaszłyki do kebabów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Posmaruj kebaby oliwą z oliwek i grilluj, aż będą ugotowane, 34 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Aby zakończyć danie, umieść kopiec kuskusu na talerzu do serwowania dla każdej osoby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
6
Umieścić 2kebabs na każdym talerzu.
7
Udekoruj talerz raitą i skrop charmoulę na kebabach.
Składniki, których będziesz potrzebować
RaitaRaita
8
Podawać z ciepłym chlebkiem pita.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2

Składniki

01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cayennecayenne11 funt cukinii,cayennecayenne5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobny kuskusdrobny kuskus1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę1małeOgórek angielski, obrany, zaszczepiony, pokrojony w kostkęOgórek angielski, obrany, zaszczepiony, pokrojony w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2(zima)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona świeża miętamielona świeża mięta2(zima)posiekana świeża miętaposiekana świeża mięta596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiJogurt greckiJogurt grecki680Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kminek mielonykminek mielony11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)imbir mielonyimbir mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana57Orzechy dowolne (posiekane)mleko w proszku beztłuszczowemleko w proszku beztłuszczowe1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek, do szczotkowaniaOliwa z oliwek, do szczotkowania11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyChlebek Pita, rozgrzany, do serwowaniaChlebek Pita, rozgrzany, do serwowania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno mielona czerwona cebuladrobno mielona czerwona cebula01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciepła wodaciepła woda

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner
Niezwykle pachnące powiewem soczystej śliwki mirabelle. Tak uwodzicielski i otwarcie wyrazisty z przyjemnym filigranowym dotykiem. Kompaktowy, ale żywy i wytrzymały. Delikatne nuty owoców pestkowych. Warstwy subtelnych odcieni i ładne pikantne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn