Marokański Pieczony Kurczak
Marokański Pieczony kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1167 kalorii, 87g białka, oraz 75 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu cayenne, papryka, morele i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać suszone morele, można śledzić to danie główne z The ultimate makeover: Bread & butter pudding jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Marokański Pieczony Kurczak, Marokański Pieczony Kurczak Z Granatem, oraz Marokańska Chermoula Pieczony Kurczak.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 i umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika. W misce wymieszać masło z kminkiem, kolendrą, słodką papryką, cayenne i cynamonem i doprawić solą i pieprzem.
Poklepać kurczaka na sucho. Połowę masła przyprawa wcierać pod skórkę, a resztę nad kurczakiem; doprawić solą i pieprzem.
Pierś kurczaka wyłożyć na półce na patelni do pieczenia. Cebulę, ząbki czosnku, daktyle i suszone morele rozsypać i dodać 1/2 szklanki wody. Piecz przez 30 minut, aż pierś będzie jędrna i dopiero zacznie brązowieć w plamach. Używając szczypiec, przekręć pierś kurczaka w dół i piecz przez 20 minut dłużej, aż skóra będzie lekko rumiana.
Za pomocą szczypiec przekręć pierś kurczaka do góry.
Dodaj kolejne 1/2 szklanki wody. Piecz przez około 20 minut dłużej, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego w wewnętrzne udo zarejestruje 175 do 18
Przechyl kurczaka, aby odsączyć soki z jamy na patelnię; przenieś ptaka na deskę do krojenia.
Wyjmij stelaż z patelni i łyżka tłuszczu. Ustaw patelnię na dużym ogniu.
Dodaj Czas i gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki. Pokrój kurczaka i podaj grube jus przy stole.