Marokański gulasz jagnięcy z makaronem
Marokański gulasz jagnięcy z makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 699 kalorii, 36g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś angel-hair makaron, pieprz, laski cynamonu, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Marokański Gulasz Jagnięcy, Marokański Gulasz Jagnięcy, oraz Marokański Gulasz Jagnięcy.
Instrukcje
Na małej patelni, toast szafran na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 10 sekund.
Przełożyć do małej miski i ostudzić. Nić szafranową pokruszyć i przykryć 2 łyżkami wody.
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozpuść 3 łyżki masła.
Dodać jagnięcinę, cebulę, laski cynamonu, imbir, pieprz, kurkumę i 2 łyżeczki soli. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż pachnące, 5 protokół.
Dodaj kolendrę, szafran woda i 2 szklanki świeżej wody do zapiekanki i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przykryć okrągłym papierem do pieczenia i pokrywką; gotować na wolnym ogniu, obracając jagnięcinę raz, do miękkości, 1 godzinę.
Przenieść jagnięcinę i wszystko, ale 1/2 szklanki płynu do gotowania do miski. Wyrzucić kolendry i laski cynamonu.
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła do zapiekanki; gotuj na umiarkowanym ogniu, mieszając kilka razy, aż płyn odparuje, około 15 minut. Do zapiekanki włożyć jagnięcinę i płyn do gotowania i doprawić solą. Przykryj i odstaw.
W misce wrzucić makaron z 2 łyżeczkami oleju. Olej dużą wkładkę parowca i umieścić go w garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody do garnka, aby dotrzeć tuż poniżej wkładki; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj makaron, przykryj i paruj na umiarkowanym ogniu przez 20 minut, dodając więcej wody w razie potrzeby.
Tymczasem, w małej misce, przykryć rodzynki gorącą wodą i niech namoczyć, aż zmiękną, 10 protokół; odcedzić.
Rozłóż migdały na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku przez 8 minut, aż złoty kolor będzie brązowy.
Ostudzić całkowicie, a następnie drobno posiekać.
Makaron przelać do miski i wrzucić z rodzynkami i osoloną wodą; powrót do wkładki do parownika, przykryć i parować przez 20 minut dłużej.
Wlać makaron do wody w garnku i gotować, mieszając, aż al dente, 2 protokół.
Drenaż. Makaron i rodzynki wrzucić do miski, dodać masło i wrzucić do płaszcza. Doprawić solą.
Połowę makaronu rozłóż w dużej misce i przykryj gulaszem jagnięcym. Kopiec Pozostałe makaron na górze, co dobrze w środku. Dobrze napełnić 3 łyżkami cukru cukierniczego. W misce połącz pozostały cukier cukierniczy z migdałami i zmielonym cynamonem.
Posypać mieszaninę migdałów na makaron i służyć.