Marokański bakłażan z jogurtem Tahini

Marokański bakłażan z jogurtem Tahini
Marokański bakłażan z jogurtem Tahini może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 414 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, pietruszkę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bakłażan (Bakłażan) Z Sosem Jogurtowym Tahini, Pieczony bakłażan i dyni z sosem tahini-jogurt, oraz Grillowane bakłażany Naan z sosem tahini-jogurt dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przebić skórę bakłażana dużym widelcem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
3
Umieść w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 1 godzinę, aż bakłażan będzie miękki i zaraz się zawali. Pokrój bakłażana na pół wzdłuż i pozostaw do ostygnięcia. Za pomocą dużej łyżki wyjąć miąższ, a następnie posiekać. (Jeśli zbyt obskurne, usunąć niektóre z nasion.) Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozgrzać olej na dużej patelni niereaktywnej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać czosnek i smażyć na złoty kolor, o 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodać pomidory i pieczoną paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
PieprzPieprz
7
Dodaj miąższ bakłażana i kminek. Gotować dodatkowe 20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż większość soku odparuje, ale mieszanina jest nadal wilgotna.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
KminekKminek
SokSok
8
Dodać sok z cytryny i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
9
Przygotować sos jogurtowy: Pulse tahini i czosnek w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
TahiniTahini
JogurtJogurt
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
10
Dodać pozostałe składniki i pulsować aż do wymieszania.
11
Aby przygotować pitas, użyj nożyczek, aby ostrożnie przyciąć krawędzie każdego pita. Wyciągnij dwie warstwy i pokrój każdą warstwę na 8 klinów. Toast kliny w brojlerze lub toster.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
PiekarnikPiekarnik
TosterToster
12
Podawać bakłażana i sos z ciepłymi klinami pita i różnymi oliwkami utwardzanymi oliwą. To danie może być podawane jako przekąska z napojami lub jako pierwsze danie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
OliwkiOliwki
SOSSOS
Kombinacja 2Kombinacja 2
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia39
Magazyn