Marokańska Zupa Z Ciecierzycy

Marokańska Zupa Z Ciecierzycy
Marokańska zupa z ciecierzycy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 439 kalorii, 23G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz makaron jajeczny, kurkumę, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Marokańska zupa z ciecierzycy, Marokańska Zupa Z Ciecierzycy, oraz Marokańska Zupa Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Moczyć ciecierzycy w wodzie do pokrycia przez 2 cale 8 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
WodaWoda
2
Ciecierzycę odsączyć i dobrze spłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
3
Przełożyć do dużego rondla i dodać 8 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i dusić, odkryte, do miękkości, 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Ostudzić ciecierzycę i odsączyć, zastrzegając płyn do gotowania. Powinieneś mieć około 2 1/2 szklanki płynu (jeśli nie, Dodaj więcej wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Grubo przecier pomidory w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Cebulę i seler ugotować na maśle w 4-litrowym ciężkim garnku na umiarkowanie małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać kurkumę, pieprz, i cynamon i gotować, mieszając, 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
KurkumaKurkuma
PieprzPieprz
7
Wymieszaj przecier pomidorowy, 1/3 szklanki kolendry, ciecierzycę z reserved liquid, bulion warzywny i soczewicę. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż soczewica będą miękkie, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
CiecierzycaCiecierzyca
KolendraKolendra
SoczewicaSoczewica
PomidorPomidor
8
Wymieszać makaron i gotować, mieszając, do miękkości, o 3 protokół. Wymieszać pietruszkę, Pozostałe 1/3 szklanki kolendry i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MakaronyMakarony
SólSól
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia56
Magazyn