Marokańska Zupa Maślana
Marokańska zupa Butternut może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 119 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka dyni, mleko, mielona kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marokański Rosół Butternut, Marokańska zupa z ciecierzycy i dyni, oraz Marokańska zupa z kurczaka i dyni.
Instrukcje
. Przebij squash kilka razy czubkiem ostrego noża. Mikrofalówka na wysokości 1 minuty.
Dynię przeciąć na pół wzdłuż; usunąć nasiona i błonę łyżką.
Miejsce dyni, Wyciąć Boki w dół, i ząbki czosnku w 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania. Przekłuć squash kilka razy widelcem.
Piec w 375 przez 1 godzinę lub aż squash będzie bardzo delikatny.
. Podczas pieczenia squasha, miejsce curry i dalej 3 składniki w małej patelni nonstick na średnim ogniu; toast 1 minutę lub aż pachnące. Odstawić.
. Ugotowaną dynię obrać i włożyć do robota kuchennego lub blendera.
Usuń i wyrzuć skórki z czosnku; dodaj czosnek do robota kuchennego.
Dodaj 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka i proces, aż będzie gładka.
Przenieść mieszaninę squasha do dużego rondla. Wymieszać w pozostałej 1 szklance bulionu, mleko, sól, i tosty przyprawy. Gotować na małym ogniu 2 minuty lub do dokładnie ogrzanego, często mieszając.
. Zupa z chochli do misek. Top z kwaśną śmietaną i, w razie potrzeby, kolendry.