Marokańska sałatka z indyka
Marokańska sałatka z indyka jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 316 kalorii, 32G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga piersi z indyka, rukoli, bakłażana i liści mięty. Ten przepis jest lubiany przez 68 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest świetne. Podobne przepisy to Polędwiczki Z Indyka Marokańskiego, Marokańskie Pulpety Z Indyka, oraz Marokański Indyk z kuskusem żurawinowym.
Instrukcje
Rozetrzyj pittę na kawałki i smaż na oliwie, aż będzie chrupiąca. Wrzucić do miski, a następnie podsmażyć bakłażana przez 10 minut, aż będzie miękki.
Dodaj do pitta z harissa, pomidory, indyk i rukola. Dobrze rzucaj. Rozsypać na nasionach granatu i liściach mięty.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.