Marokańska jagnięcina z sosem miodowym Shiraz
Marokańska jagnięcina z sosem miodowym Shiraz wymaga ok. 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 97 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz grubą sól morską, miód, ras El hanout i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Marokański Tagine jagnięcy z rodzynkami, migdałami i miodem, Marokańskie hamburgery jagnięce z sosem miętowo-jogurtowym, oraz Marokańskie klopsiki jagnięce w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Jagnięcinę doprawić solą morską i natrzeć ras el hanout. W średnim żeliwnym patelni na średnim ogniu, sear jagnięcinę ze wszystkich stron, aż równomiernie rumiane.
Umieść patelnię z jagnięciną w rozgrzanym piekarniku i piecz 30 minut lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie minimum 145 Stopni F (63 Stopni C).
Wyjmij jagnięcinę z patelni, rezerwując soki i pozostaw na 10 do 15 minut przed krojeniem żeber.
Umieść patelnię z sokami na średnim ogniu i wymieszaj z winem i miodem. Gotować, aż zmniejszy się o około połowę.
Mżawka na żeberka służyć.