Marmolada Waniliowo-Pomarańczowa

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj Marmolady waniliowo-pomarańczowej. Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 80. Udaj się do sklepu i odebrać cytryny, pomarańcze pępek, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 136 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Marmolada Z Pomarańczy I Wanilii, Pomarańczowa marmolada-babeczki Ricotta z lukrem Marmoladowym, oraz Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj słoiki i pokrywki: umieść 8 pół-kufli słoików na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie włóż felgi i pokrywki do małego rondla i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje; zdejmij patelnię z ognia i pozwól felgom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie.
Umyć pomarańcze i cytryny.
Skórki wyjąć w ćwiartkach i cienko pokroić wzdłuż. Gdy wszystkie skórki są pokrojone, z grubsza posiekaj je w poprzek na nieco mniejsze kawałki.
Włóż skórki do dużego garnka i dodaj 2 1/2 szklanki wody i sody oczyszczonej.
Ostrym nożem rozetrzyj ziarno wanilii wzdłuż i zeskrobaj nasiona do garnka.
Dodaj fasolę wanilii do garnka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
W międzyczasie posiekaj mniej więcej pomarańcze i cytryny i usuń nasiona.
Przenieś owoce do robota kuchennego i pulsuj, aż będą równomiernie posiekane, ale nadal nieco grube.
Dodaj owoce do garnka ze skórkami i wróć do wrzenia. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Odmierz 4 1/2 szklanki mieszanki owoców. Upewnij się, aby uzyskać dobrą mieszankę skórki, owoców i soku. Odrzuć pozostałą mieszankę owoców i fasolę wanilii.
Powrót zarezerwowane 4 1/2 szklanki mieszanki owoców do garnka. Wymieszaj pektynę i wróć do wrzenia. Gotować energicznie przez minutę.
Dodać cukier na raz i mieszać aż do połączenia. Wymieszać z masłem. Powrót do szybkiego wrzenia, często mieszając, i gotować twardo przez jedną minutę.
Kadzi gorącej Marmolady do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.