Marmolada Pomarańczowa Sewilla

Marmolada Pomarańczowa Sewilla
Marmolada sewilska pomarańczowa może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepis, którego szukałeś. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. Ta przyprawa ma 90 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 686 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Jeśli masz gorzkie pomarańcze, cukier granulowany, cytryny-1 cytryna zwykła i 1 cytryna Meyera oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Podobne przepisy to Marmolada Pomarańczowa Sewilla, Marmolada Z Pomarańczy I Wanilii, oraz Suflet Z Marmolady Sewilskiej.

Instrukcje

1
Przygotowanie owoców
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
2
1 Wyczyść pomarańcze. Wszelkie, które są uszkodzone lub miękkie, należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
3
Pomarańcze pokroić na pół i sok je. Jak sok pomarańczy, zapisać nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
4
Wrzucić nasiona do osobnej miski i odstawić na bok. Użyjesz nasion, aby uzyskać naturalną pektynę na marmoladę
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
PektynaPektyna
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Skórki pokroić w wąskie paski: biorąc czystą pomarańczową połówkę Skórki, użyj łyżki, aby wykopać membrany segmentowe nadal przymocowane do wnętrza. Umieść kilka z nich w nasionach (błony segmentowe zapewnią również pektynę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
PektynaPektyna
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
6
Użyj ostrego noża szefa kuchni, aby cienko julienne Skórki. Po julienne wszystkie pomarańcze umieścić pokrojone skórki i sok w dużej (8-cup Pyrex działa świetnie) miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
7
4 sok zwykłej cytryny i dodać ten sok do skórki pomarańczowej i soku. Zapisz nasiona do produkcji pektyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
PektynaPektyna
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
1
Cytrynę Meyera pokroić w ósemki, wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meyer LemonMeyer Lemon
2
Usuń nasiona i tyle błon wewnętrznych, ile możesz łatwo usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
3
Segmenty cytryny pokroić w poprzek na trójkątne kawałki. (Zobacz kroki w przepisie Meyer lemon marmolade na opisy zdjęć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4
Do miarki z pomarańczami dodaj pokrojoną cytrynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meyer LemonMeyer Lemon
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
5
Dodaj nasiona cytryny Meyer do nasion pomarańczy Sewilli i membrany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meyer LemonMeyer Lemon
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
6
Powinieneś mieć 5 do 6 filiżanek razem, skórek cytrusowych i soków.
7
6 Wrzuć nasiona Do Woreczka z gazą lub muślinem: 
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
8
Umieść nasiona cytrusów i membrany w 4 warstwach gaznicy, ciasno związanej sznurkiem lub w muślinowej torebce z galaretką. (Zrobiłem "torebkę pektynową", której używam do robienia Marmolady, zszywając kawałek zwykłej muślinowej tkaniny do torby ze sznurkiem na końcu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
PektynaPektyna
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
9
Pierwszy etap gotowania
10
1 włożyć do garnka pomarańczową mieszankę, dodać wodę: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Umieścić soki pomarańczowe i cytrynowe i pokroić skórki w dużym, szerokim (6 do 8-quart) garnku o grubym dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
12
Dodać 6 szklanek wody. (W tym momencie możesz moczyć przez noc, jeśli chcesz. To pomoże Skórki gotować szybciej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
13
2 Bezpieczna torba pektynowa: 
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
14
Umieść gazę lub worek muślinowy zawierający nasiona cytrusów i miąższ do garnka, zanurzając go w cieczy i przymocuj sznurek na drugim końcu do uchwytu garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
15
Gdy mieszanina gotuje, pektyna z nasion i błon zostanie wyekstrahowana do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
16
3 gotować, aż skórki będą miękkie: doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
17
Niech gotować, odkryte, przez 30 minut (lub dłużej), lub aż skórki są całkowicie miękkie i gotowane przez.
18
W zależności od konkretnego owocu, dotarcie do punktu, w którym skórki są miękkie, może zająć więcej czasu i więcej wody. Po dodaniu cukru do mieszanki w następnym kroku, Skórki ujędrnią się z cukrem, więc bardzo ważne jest, aby skórki w tym pierwszym etapie gotowania były całkowicie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
19
Przetestuj skórki pomarańczowe. Weź gryza, jeśli skórka jest w ogóle jędrna do ugryzienia, potrzebuje więcej gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
20
Jeśli woda się zagotowała i mieszanina zaczyna przyklejać się do dna garnka, dodaj więcej wody, filiżankę na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
21
Gdy peelingi są miękkie, zdejmij je z ognia.
22
Wyjmij torebkę pektynową i umieść ją w misce, aby ostygła, aż będzie wygodna w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
23
Zmierz owoce i dodaj cukier i pektynę
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
24
1 odmierz mieszaninę: 
25
Wylać mieszaninę z garnka do dużej miarki. Zmierz, ile masz mieszaniny. W zależności od tego, jak trudno wrzenia i jak długi czas gotowania, można mieć wszędzie od 4 do 5 filiżanek. Powrót mieszaniny z powrotem na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1
Dodaj do mieszaniny 7/8 szklanki cukru na każdą szklankę mieszaniny. Tak więc, jeśli mierzyłeś 4 szklanki mieszaniny, dodaj 3 1/2 szklanki cukru. Po rozpuszczeniu cukru, smak mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2
Dodaj więcej cukru w zależności od tego, jak słodka ma być twoja Marmolada.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Należy pamiętać, że mieszanka galaretki zmniejszy się dalej, intensyfikując zarówno smak, jak i słodycz galaretki. Zwykle używam 4 szklanek cukru na każde 4 szklanki mieszanki owoców, co daje dość cierpką marmoladę. Zapraszamy do korzystania więcej!
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
3 wyciśnij pektynę z worka pektynowego: gdy worek pektynowy ostygnie do punktu, w którym możesz sobie z nim poradzić, wyciśnij go jak play-doh, aby wyodrębnić dodatkową pektynę. Chwyć część torebki o wielkości mandarynki i ściśnij, Odciągając torebkę od siebie jedną ręką, trzymając mocno drugą ręką. Pracuj nad torbą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
PektynaPektyna
5
"Mleko" pektyny, dopóki nie uwolnisz około łyżki pektyny. Pektyna ma konsystencję kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
PektynaPektyna
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
6
Dodaj go do pomarańczowej mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
7
Drugi etap gotowania
8
1 zagotuj i sprawdź temperaturę: 
9
Podgrzać mieszankę galaretki na średnim poziomie i doprowadzić ją do szybkiego wrzenia, mieszając od czasu do czasu, upewniając się, że nic nie przykleja się do dna patelni. Zabezpiecz termometr cukierkowy z boku patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Marmolada może trwać od 15 do 30 minut lub tak, aby ustawić. Po około 10 minutach zacznij go często sprawdzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
11
2 Test, aby sprawdzić, czy marmolada jest w punkcie nastawienia: gdy mieszanina osiągnie temperaturę 103°, jest blisko punktu nastawienia. Należy ustawić między 218 ° F i 222 ° F(lub 6 do 10 ° F powyżej temperatury wrzenia na wysokości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
12
Możesz sprawdzić, czy mieszanka osiągnęła swój punkt zadany, umieszczając niewielką ilość płynu galaretkowego na schłodzonym talerzu i szukając oznak marszczenia, gdy naciskasz ją czubkiem palca.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
13
Chociaż Termometry nie zawsze są dokładne, test zmarszczek działa. Jeśli galaretka zmarszczy się na zimnym talerzu, jest gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
14
Włóż kilka małych talerzy do zamrażarki, aby schłodzić. Ponieważ temperatura Marmolady osiąga 103°, rozpocznij testowanie, umieszczając niewielką ilość gorącej galaretki na schłodzonym talerzu. Jeśli galaretka rozprzestrzenia się i natychmiast rozrzedza, nie jest gotowa. Jeśli utrzyma swój kształt, to dobry znak.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
15
Niech ostygnie na talerzu przez kilka sekund.
16
Dociśnij do niego czubkiem palca. Jeśli próbka galaretki w ogóle się zmarszczy, nadszedł czas, aby zdjąć galaretkę z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
17
Jeśli zmarszczy się choć trochę, jest gotowy
18
Kiedy używasz termometru cukierkowego do testowania temperatury mieszaniny, upewnij się, że sonda nie dotyka dna patelni. Upewnij się, że wgłębienie na sondzie (przy nowoczesnych termometrach candy jest to około półtora cala od dna sondy) jest faktycznie otoczone mieszaniną. Być może będziesz musiał przechylić patelnię na jedną stronę, aby pokryć sondę wystarczająco, aby uzyskać dobry odczyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
19
Przegotowanie Marmolady spowoduje karmelizowany smak lub twarde skórki pomarańczowe w marmoladzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
20
Puszkowanie Marmolady
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
21
1 sterylizuj słoiki do konserw: istnieje kilka sposobów sterylizacji słoików do konserw. Można je uruchomić przez krótki cykl na zmywarce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
22
Możesz umieścić je w dużym garnku (12 quart) wody na górze stojaka na parze (aby nie dotykały dna patelni) i doprowadzić wodę do wrzenia przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
23
Lub możesz wypłukać słoiki, wysuszyć je i umieścić je, bez pokrywek, w piekarniku 93° na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
24
2 wysterylizuj pokrywki: w miarę zbliżania się czasu na marmoladę, zagotuj trochę wody w dzbanku do herbaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CzajniczekCzajniczek
25
Umieść pokrywki słoika w szklanej lub ceramicznej misce i zalej je wrzącą wodą, aby wysterylizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
26
3 dżem kadzi do sterylizowanych słoików: gdy galaretka osiągnie swój punkt zadany, Usuń galaretkę z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
27
Pozwól galaretce usiąść w garnku na kilka minut (to pomoże utrzymać skórki z pływających w słoikach).
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
28
Ostrożnie wlać lub kadzi marmoladę do słoików, jeden po drugim, pozostawiając 1/4 cala przestrzeń głowy w górnej części słoików do uszczelnienia próżniowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
29
4 czyste felgi, zabezpieczone pokrywkami i pierścieniem słoika: wytrzyj obręcz czystym, mokrym ręcznikiem papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
30
Umieść pokrywę na słoiku, zabezpieczając pierścieniem słoika. Pracuj szybko.
31
5 proces w łaźni wodnej( opcjonalnie): jeśli chcesz, możesz przetworzyć słoiki w łaźni z gorącą wodą przez 5 minut, aby uzyskać lepsze uszczelnienie i zapobiec pleśni. Jeśli wcześniej użyłeś wrzącej wody do sterylizacji słoików, możesz po prostu zachować tę samą konfigurację dla łaźni wodnej. Chcesz się upewnić, że na dnie garnka znajduje się stojak, aby słoiki nie spoczywały na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
32
6 pozwalając słoikom zapieczętować: gdy zamkniesz słoiki pokrywką i pierścieniem, i umyjesz je wodą (lub nie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
33
Niech usiąść na kuchennym blacie. Gdy Marmolada stygnie, usłyszysz trzaskający hałas, gdy w przestrzeni nad głową słoików powstaje próżnia, ciągnąca pokrywki w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
34
Czasami marmoladowe skórki pomarańczy unoszą się na górze słoika, aby temu zapobiec, odwracaj słoiki do góry nogami na pół godziny. Obracaj co około 30 minut, aż Marmolada wydaje się stabilna, a skórki są dobrze rozprowadzone przez marmoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia0
Magazyn