Marmolada Pomarańczowa Crème Brûlée

Marmolada Pomarańczowa Crème Brûlée
Pomarańczowa marmolada Crème Brûlée może być tylko przyprawą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 645 kalorii, 7G białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka wanilii, pomarańczowej marmolady, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Orange Creme Brulee, oraz Krwawa Pomarańcza Crème Brûlée dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. Łyżka 1 łyżka Marmolady do dołu każdego z 4 (6-uncji) ceramicznych ramekins.*
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
2
W małej miseczce lekko ubić żółtka trzepaczką. W dużej misce, mieszać ubijania śmietany, 1/3 szklanki cukru i wanilii, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać żółtka do masy śmietanowej; ubić trzepaczką do równomiernego zabarwienia i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
W patelni 13x9 cali umieść ramekiny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
5
Mieszankę śmietany wlać równomiernie do ramekinów. Ostrożnie umieść patelnię z ramekinami w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Wlać wystarczającą ilość wrzącej wody do patelni, uważając, aby nie rozpryskiwać wody w ramekinach, aż woda pokryje 2/3 wysokości ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
7
Piec 30 do 40 minut lub do blatów są jasno złoty brąz i boki są ustawione (centra będą jiggly).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ostrożnie przenieś ramekiny do regału chłodzącego, używając szczypiec lub chwytając szczyty ramekin z uchwytem na garnek. Schłodzić 2 godziny lub do temperatury pokojowej. Przykryć szczelnie folią; przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 4 godziny, ale nie dłużej niż 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Folia FoliowaFolia Foliowa
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
SzczypceSzczypce
9
Odkryj ramekiny; delikatnie osusz kondensację na kremie papierowym ręcznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Posypać 2 łyżeczki cukru na każdym kremie. Trzymając latarkę kuchenną od 3 do 4 cali od kremu, karmelizuj cukier na każdym kremie, podgrzewając palnikiem około 2 minut, przesuwając płomień w sposób ciągły nad cukrem ruchem okrężnym, aż cukier stopi się i będzie jasnozłobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
CukierCukier
11
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce do 8 godzin przed podaniem.

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese numer 5 z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5
Weingut Willi Schaefer Graacher Domprobst Riesling Spatlese Numer 5
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn