Marmolada Pomarańczowa-Mascarpone Pop-Tarts
Pomarańczowa marmolada-Mascarpone Pop-Tarts może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańczową marmoladę, jajko, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Przynosi wam poważne jedzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pomarańczowo-Marmoladowe Tarty Linzer, Masło orzechowe i Jelly Pop Tarts, oraz Pomarańczowa marmolada-babeczki Ricotta z lukrem Marmoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło pokroić na 1/2 cala kawałki, i zamrozić je podczas pomiaru i wymieszać suche składniki.
Mąkę, cukier i sól połączyć w procesorze i pulsować trzy lub cztery razy, aby wymieszać. Wyjmij kostki masła z zamrażarki, rozrzuć je na mieszaninie mąki i pulsuj, aż mieszanina utworzy grudki wielkości grochu.
Dodaj wodę z lodem, 1 łyżkę na raz i pulsuj, aby wymieszać, dodając wystarczającą ilość wody, aby ciasto się połączyło. Aby ciasto ręcznie: w dużej misce wymieszać mąkę, cukier i sól. Wyjąć kostki masła z zamrażarki i rozprowadzić je równomiernie w mieszaninie mąki, pokrywając je mieszaniną mąki. Zanurz palce w mieszaninie i zacznij szczypać masło i mąkę razem, tworząc cienkie, mączne dyski masła. Kontynuuj pracę z mieszaniną, aż masło zostanie podzielone najpierw na mączne kulki wielkości groszku, a następnie na luźną mieszaninę, która przypomina mokry piasek.
Skropić w 3 łyżki lodowatej wody i używać dłoni jak grzebień do mieszania w płynie tylko do momentu, gdy ciasto trzyma się razem. W razie potrzeby dodawać dodatkową wodę, 1 łyżkę na raz, aż ciasto połączy się w kruchą masę.
Ciasto wyłożyć na czystą, posmarowaną mąką powierzchnię roboczą lub arkusz papieru pergaminowego. Zbierz ciasto razem w Kopiec, a następnie ugniataj je kilka razy, aby je wygładzić. Podziel go na pół i delikatnie wklep i naciśnij każdą połowę w szorstki prostokąt, okrąg lub kwadrat o grubości około 1 cala. Kształt, który wybierzesz, zależy od tego, jaki kształt będzie rozwałkowywać ciasto. Jeśli nie wiesz, jak będziesz używać ciasta w tym momencie, wybierz okrąg. Owinąć w folię lub w pergaminie i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 3 dni.
Do Pop-Tarts: Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia dwie obramowane blachy do pieczenia z pergaminem.
W małej misce ubij razem jajko i wodę. Lekko zmyć czystą powierzchnię roboczą.
Połowę ciasta wyjąć z lodówki, rozpakować, ułożyć na mące i lekko ułożyć wierzch.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt, który mierzy około 9 na 12 cali. Powinien mieć około 1/8 cala grubości.
Używając zwykłego lub karbowanego koła ciasta, przycinaj poszarpane krawędzie. Następnie pokrój ciasto w zgrabne prostokąty o wymiarach 3 na 2 cale, zachowując wykończenia. (Jeśli jesteś taki jak ja, twoje kawałki nie będą identyczne, więc kiedy pójdziesz do wypełnienia tarty, będziesz chciał obserwować prostokąty i dopasować te najbliżej tego samego rozmiaru.)
Przełóż połowę prostokątów na przygotowaną blachę do pieczenia, rozstaw je w odległości około 1 cala od siebie. To są " DNA."Delikatnie posmaruj każdy prostokąt 1 łyżką mascarpone, zaczynając od środka i zatrzymując się w odległości 1/4 cala od krawędzi ze wszystkich stron. Dodać ser z 2 łyżeczkami Marmolady. Za pomocą pędzla lub palca zwilż krawędź prostokąta za pomocą mycia jaj. Ostrożnie umieść drugi prostokąt na górze pierwszego i naciśnij, aby uszczelnić krawędzie razem. Powtórz z pozostałymi prostokątami, a następnie zaciśnij krawędzie zębami widelca. Używając palców widelca, nakłuj kilka razy wierzchnią warstwę ciasta. Przechowywać w lodówce, odkryte, przez co najmniej 15 minut lub do 2 godzin. Powtórz walcowanie, cięcie, napełnianie i zagniatanie drugą połową ciasta. Zbierz resztki ciasta z obu połówek, uformuj w kulkę i rozwałkuj, aby zrobić jeszcze kilka ciast. (Przełożyć ciasto tylko raz lub będzie piec trudne.) Powinieneś mieć w sumie około 16 Pop-Tarts.
Gdy druga blacha do pieczenia Pop-Tarts jest gotowa, umieść pierwszą patelnię w piekarniku, a drugą w lodówce, a następnie umieść stojak do pieczenia na arkuszu pergaminu na stole lub blacie. (To oszczędza powierzchnię z lepkich kapieli!)
Piec ciastka, aż będą złotobrązowe na górze (boki będą brązowe pierwszy), o 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika i natychmiast (i ostrożnie) przenieść wypieki na blasze do pieczenia, a następnie wsunąć drugą blachę do piekarnika.
Pozostaw wypieki do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut przed podaniem.
W pełni schłodzone pieczone ciasta można przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 24 godzin lub zamrażać do 3 miesięcy. Podgrzać w piekarniku o temperaturze 191° przez około 12 minut.