Marmolada Meyer Lemon
Marmolada Meyer Lemon to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przyprawa. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Ten przepis służy 50. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cukier, cytryny, bez cukru potrzebne sproszkowane pektyny owocowe i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Marmolada Meyer Lemon, Marmolada Meyer Lemon Ginger, oraz Meyer Marmolada Cytrynowa, Imbirowa I Miętowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odmierz cukier do dużej miski i odstaw na bok.
Za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę z cytryn w paski.
Pokrój paski wzdłuż na bardzo cienkie plasterki.
Przenieść paski do dużego, o dużym dnie garnka i dodać 2 1/2 szklanki wody i sody oczyszczonej. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż Skórki zmiękną, o 5 protokół.
Tymczasem, za pomocą ostrego noża, wyciąć pozostałą część (białą część) z cytryn. Pracując nad miską, aby złapać soki, pokroić cytrynę na segmenty.
Umieść segmenty w misce i wyciśnij membranę, aby uwolnić jak najwięcej soku.
Zmierz segmenty cytryny i soki (usuwając wszelkie nasiona). Powinieneś mieć około 1 szklanki.
Dodaj segmenty i soki do garnka.
Posypać pektynę mieszaniną i doprowadzić ją do wrzenia, stale mieszając.
Dodać cukier na raz. Powrót do pełnego wrzenia, stale mieszając. Gotować twardo przez minutę.
Zdjąć garnek z ognia i wymieszać z krystalizowanym imbirem. Usuń piankę z powierzchni Marmolady. Kadzi marmoladę do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.