Maria ' s Portuguese Bacalau
Portugalski Bacalau Marii może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na danie główne. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 656 kalorii, 77g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 3,41 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Allrecipes ma 202 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, ziemniaków Yukon gold, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest super. Podobne przepisy to Karczochy Marii, Kurczak Tia Maria, oraz Santa Maria-Style BBQ Tri-Tip.
Instrukcje
Suszonego solonego dorsza moczyć w zimnej wodzie przez 24 godziny, kilkakrotnie zmieniając wodę.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać namoczonego dorsza i gotować przez około 5 minut, lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Usuń dorsza z wody i Oszczędzaj wodę do gotowania ziemniaków.
Usuń skórę i kości z dorsza, a mięso rozdrobnij widelcem na kawałki. Odstawić rybę do dużej miski.
W małej misce wymieszaj razem oliwę z oliwek, 1 ząbek czosnku, 1 łyżkę natki pietruszki, płatki czerwonej papryki i czarny pieprz.
Zalać rybę i lekko wrzucić do płaszcza.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ziemniaki włożyć do wody rybnej i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 20 minut, lub do miękkości.
Odcedzić pod chłodną wodą, obrać i pokroić w plasterki 1/4 cala.
Podczas gotowania ziemniaków, roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, i saute aż złoty i karmelizowane. Cebulę wymieszać z ząbkiem czosnku. Odstawić.
Warstwa połowa plastry ziemniaków w dnie smarowane 8x11 cala naczynia do pieczenia. Przykryć połową dorsza, potem połową cebuli. Powtórz warstwy, kończąc cebulą.
Piec przez 15 minut w nagrzanym piekarniku, aż lekko rumiane. Przed podaniem udekoruj wierzch zielonymi i czarnymi oliwkami oraz ugotowanymi na twardo jajkami.
Posypać pozostałą pietruszką.