Marchewkowe Latkes (Naleśniki)
Marchewkowe Latkes (naleśniki) to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 60 porcjami. Ta przystawka ma 21 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka oleju, mąki, marchwi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Spróbuj Latkes (Placki Ziemniaczane), Placki Ziemniaczane (Latkes), oraz Placki marchewkowo-ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać około 1/2 cala głębokości oleju w dużym rondlu lub patelni elektrycznej i podgrzać do 350 stopni F (175 stopni C).
Wymieszaj marchew, zieloną cebulę, mąkę i proszek do pieczenia razem w misce, aż marchew będzie równomiernie pokryta. Ubij jajka, sól i pieprz razem w osobnej misce; wlej mieszaninę marchwi. Mieszaj mieszaninę aż do połączenia i zwilżenia.
Łyżka małe kopce mieszaniny marchwi, pracy w partiach, do gorącego oleju; gotować, aż rumiane, 2 do 3 minut na stronie.
Przenieś latkes za pomocą łyżki szczelinowej na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.