Marchew St Clements

Marchew St Clements
Przepis St Clements marchew można zrobić w około 50 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 93 kalorie. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ten przepis z BBC Good Food wymaga marchewki, masła, skórki z cytryny i oliwy z oliwek. 136 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo Wegetariańskie, primal i FODMAP przyjazne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak St Clements Smoothie, Pieczona marchewka i pasternak z miodem balsamicznym (lub po prostu marchewka), oraz Zbierz Marchew.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 200C / wentylator 180C / Gaz 6 i doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Marchew pokroić wzdłuż na połówki lub ćwiartki, w zależności od ich wielkości. Włożyć marchewkę do garnka, poczekać aż woda znów się ugotuje, a następnie gotować przez 4 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dobrze odcedzić, a następnie wrzucić do dużej puszki do pieczenia.
4
Podczas gdy marchewki są jeszcze gorące, delikatnie wrzucić je z całą skórką, olej, masło, przyprawy i plastry cytryny i Klementyny. Wsadź plasterki między marchewki, aby nie zostały pozostawione na krawędziach tacy. Pieczemy przez 40 minut, aż marchewki będą złote i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn