Marchew pieczona
Jeśli u pacjenta występuje około 55 minut do spędzenia w kuchni, pieczona marchewka może być niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga marchwi, oliwy z oliwek, miodu i octu jabłkowego. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest doskonałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczona marchewka i pasternak z miodem balsamicznym (lub po prostu marchewka), Pieczony drób, boczek z dzika i pieczarkowe Farro z pieczonym koprem włoskim i marchewką, oraz Pieczone karczochy, marchew i koper włoski z pieczonym na patelni halibutem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia.
Dodaj 2 kg marchwi, podzielonej na pół lub poćwiartowanej wzdłuż. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 min.
Odcedzić i pozostawić w durszlaku do wyschnięcia na parę przez kilka minut, a następnie wrzucić do dużej puszki do pieczenia z 4 łyżkami oliwy z oliwek, 4 łyżkami miodu, 2 łyżkami czerwonego wina lub octu jabłkowego i przyprawami.
Marchew pieczemy 30-40 minut.