Marchew i Cebula Perłowa
Marchew i cebula perłowa wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 osoby. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 160 kalorii, 6 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Za 1,21 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, masła, cukru i pasków bekonu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 40% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Duszony koper włoski, marchewka i cebula perłowa, cebula perłowa oraz kukurydza i cebula perłowa.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę.
Dodaj cebulę perłową; gotować przez 3 minuty.
Odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie; obierać.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę na maśle i 3/4 łyżeczki cukru na średnim ogniu, aż uzyska złoty kolor, często mieszając.
Dodać marchewkę, boczek, bulion, liść laurowy, tymianek, sól, pieprz i pozostały cukier. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do momentu, aż marchewka będzie miękka.
Odkryć; wrócić do wrzenia. Gotuj, aż płyn zredukuje się o połowę. Wyrzuć liść laurowy.