Maple Blueberry Parfait

Maple Blueberry Parfait
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Maple Blueberry Parfait. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.22 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, syrop klonowy, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Apple Maple Parfait, Borówka I Mango Parfait, oraz Borówka i mango Parfait.

Instrukcje

1
Gotować 2 1/4 szklanki (3/4 funta) jagody z 1/2 szklanki syropu klonowego w 2-quart ciężki rondel na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jagody pękną, 3 do 8 protokół. Schłodzić w kąpieli lodowej, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Podczas gdy mieszanka jagodowa stygnie, ubij śmietanę z pozostałym 1/4 szklanki syropu klonowego w misce za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu utrzymuje sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Wymieszaj sok z cytryny i pozostałe 1 1/4 szklanki jagód do schłodzonej mieszanki jagodowo-klonowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
4
Łyżka około 2 łyżki mieszanki borówki w każdej z 6 szklanek i top z połową pokruszonych ciastek i pół bitej śmietany. Powtórz warstwowanie pozostałej mieszanki jagodowej, pokruszonych ciastek i bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (15-1/2 Uncji) Ciasteczek Oreo, Pokruszonych1 Opakowanie (15-1/2 Uncji) Ciasteczek Oreo, Pokruszonych
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę
5
Natychmiast podawaj parfaity.
1
Mieszanka jagodowo-Klonowa, bez soku z cytryny, może być gotowana 3 dni wcześniej i schłodzona. Doprowadzić do temperatury pokojowej, a następnie dodać sok z cytryny i jagody przed montażem parfaits.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę1 (8 Uncji) Opakowanie Serka śmietankowego, Pokrojonego W 1-calową Kostkę
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
TrudnośćŁatwy
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn