Manjar (Dulce de Leche) od podstaw
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Manjar (Dulce de Leche) od podstaw może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka sody oczyszczonej, ekstrakt waniliowy, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 65 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Ciasto Dulce De Leche, oraz Dulce De Leche.
Instrukcje
Mleko, cukier i ekstrakt waniliowy zagotować w rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i kontynuować gotowanie i stale mieszając, aż mleko zgęstnieje i zmieni kolor karmelu, około 1 godziny. Wymieszać z sodą oczyszczoną. Kontynuuj gotowanie, aż mleko osiągnie konsystencję budyniu.
Wlać manjar do miski i całkowicie schłodzić w lodówce.