Manjar (Dulce de Leche) od podstaw

Manjar (Dulce de Leche) od podstaw
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Manjar (Dulce de Leche) od podstaw może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka sody oczyszczonej, ekstrakt waniliowy, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 65 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Ciasto Dulce De Leche, oraz Dulce De Leche.

Instrukcje

1
Mleko, cukier i ekstrakt waniliowy zagotować w rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i kontynuować gotowanie i stale mieszając, aż mleko zgęstnieje i zmieni kolor karmelu, około 1 godziny. Wymieszać z sodą oczyszczoną. Kontynuuj gotowanie, aż mleko osiągnie konsystencję budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wlać manjar do miski i całkowicie schłodzić w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn