Manicotti z serem kiełbasianym
Sausage Cheese Manicotti to danie główne dla 5 osób. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 33 g białka i 11 g tłuszczu. Za 2,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka nasion kopru włoskiego, białek jaj, twarogu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 53%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Manicotti z kiełbasą i serem, Manicotti z włoską kiełbasą i sosem serowo-śmietanowym oraz Manicotti z kiełbasą.
Instrukcje
Ugotuj manicotti zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie pokrusz kiełbasę na patelni z powłoką nieprzywierającą; dodać czerwoną paprykę i cebulę. Gotuj na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe, a warzywa miękkie; odpływ.
Odcedź manicotti; odłożyć na bok.
W misce wymieszaj mieszankę kiełbaskową, białka jaj, twarożek, ser mozzarella, 1/4 szklanki parmezanu, pietruszkę, bazylię, koper włoski i pieprz. Napełnij muszelki manicotti.
Połącz sos spaghetti i wodę; rozsmaruj 1/2 szklanki w nienatłuszczonym 13-calowym pojemniku. x 9 cali naczynie do pieczenia. Ułóż muszelki na sosie; polać pozostałym sosem.
Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 35-40 minut. Odkryć; posypać pozostałym parmezanem.
Piec 10-15 minut dłużej lub do momentu rozpuszczenia się sera.
Przed podaniem odstawić na 10 minut.