Mango-Lime Ice
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Lód z mango i limonki może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, mango, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mango-lime Ice (nieve De Mango Con Limon), Mango Key Lime Pie, oraz Mango Lime Ice.
Instrukcje
W misce robota kuchennego połącz Mango, skórkę pomarańczową, cukier, sok z limonki i 1 szklankę wody. Proces, aż mieszanina będzie gładka.
Wlać przez sito o drobnych oczkach ustawione na dużej misce, a następnie delikatnie nacisnąć i wyrzucić wszelkie ciała stałe (będzie około 3 szklanki syropu).
Przenieś do naczynia bezpiecznego dla zamrażarki, przykryj plastikiem i zamrozić, aż mieszanina będzie twarda 2 cale od boków, około 2 godzin.
Zeskrobać do robota kuchennego i przetwarzać, aż mieszanina będzie sypka. Powtórz zamrażanie i przetwarzanie jeszcze 2 razy, a następnie zamrozić na co najmniej 1 godzinę przed podaniem. DO AHEAD: lód może być wykonany z wyprzedzeniem i przechowywany w zamrażarce, dobrze zapakowany, do 2 tygodni.