Mango Krewetki Pitas
Przepis Mango krewetki Pitas mogą być wykonane w około 25 minut. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,17 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 24g białka, oraz 1g tłuszczu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga liści sałaty bostońskiej, krewetek, imbiru i soku z limonki. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Z łyżką wynik 50%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Simply Sunny-licious Pesto Mango Pitas, Krewetki-Sałatka Pitas, oraz Krewetki i jarmuż Pitas.
Instrukcje
W małej misce połącz chutney, sok z limonki, imbir i curry.
Wlej 1/2 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj krewetki. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na co najmniej 15 minut. Przykryj i wstaw do lodówki pozostałą marynatę.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Nawlecz krewetki na cztery metalowe lub namoczone drewniane szpikulce. Zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym; używając szczypiec z długim uchwytem, lekko posmaruj ruszt grillowy.
Grilluj krewetki pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz 4 cale. od ognia przez 6-8 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy, często obracając.
Napełnij połówki pita sałatą, pomidorem i krewetkami; łyżka zarezerwowanej mieszanki chutney na nadzienie.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki naprawdę dobrze komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Francis Sonoma County Sauvignon Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
St. Francis Sonoma County Sauvignon Blanc
Piękny i jasny, ten Sauvignon Blanc oferuje orzeźwiające aromaty melona spadziowego i zielonego jabłka poparte chłodną mineralnością. Delikatne tropikalne nuty prowadzą do wyraźnego wykończenia owoców pestkowych i cytrusów.