Mama Voula ' S Spanakopita

Mama Voula ' S Spanakopita
Spanakopita mamy Vouli może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.53 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieprz, miętę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Mama Voula ' S Spanakopita, Gotuj książkę: Mama Voula ' S Spanakopita, oraz Spanakopita.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Umieścić dużą patelnię na średnim ogniu i płaszcz z 3 łyżki oleju. Gdy olej jest mglisty, dodać pory i czosnek; gotować i mieszać, aż pachnące i bardzo miękkie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać szpinak w garści, składając liście pod łyżką, jak dodać każdą partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
4
Niech szpinak więdną i gotować przed dodaniem więcej. Gdy szpinak jest na patelni, doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Wyjąć z ognia i przenieść mieszaninę szpinaku na durszlak nad zlewem. Używając tylnej części łyżki, delikatnie wyciśnij cały nadmiar płynu. Odstawić do ostygnięcia; nadzienie musi nieco ostygnąć, aby ciasto nie stało się rozmokłe. Gdy mieszanina ostygnie, dodać fetę, koperek, miętę i jajka. Złóż składniki razem, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
KoperKoper
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Umyj dno i boki naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali olejem. Pracując z 1 arkuszem na raz, połóż ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni i lekko rozwałkuj, aby pasowało do patelni. Linia dno naczynia z pierwszym kawałkiem ciasta, naciskając na rogach. Odciąć nadmiar nożem do parkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
7
Nadzienie szpinakowe rozłożyć równomiernie na cieście. Przykryć drugim arkuszem ciasta, przycinając krawędzie naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
8
Umyj wierzch olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
9
Piec do góry jest dmuchany i złoty kolor, o 30 do 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Odstawić na 10 minut przed cięciem na kwadraty.
11
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
12
Nuta Składnikowa-Filo
13
W wioskach Grecji ciasto filo jest zwykle rozwijane ręcznie, ale jeśli nie jesteś bardzo utalentowany, prawie niemożliwe jest rozciągnięcie go tak cienkiego, jak jest produkowane maszynowo. Mama Voula robi ciasto ze szpinakiem, które podawane jest w jej rodzinnej wiosce Kalamata, z nieco grubszym filo zamiast typowych cienkich arkuszy. Sprzedawane pod etykietą "country-style filo" (zwane horiatiko w języku greckim), arkusze są grubsze i bardziej elastyczne niż zwykłe cienkie i kruche filo. Jeśli filo w stylu wiejskim nie jest dostępne w dziale zamrażarki na twoim rynku, śmiało zastąp ciasto francuskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
14
Z oryginalnej książki kucharskiej Farmers Market w Los Angeles: Meet me at 3rd and Fairfax autorstwa Joanne Cianciulli. Copyright © 2009 by A. F. Gilmore Company. Wydany przez Chronicle Books LLC.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia39
Magazyn