Mama ' s Lucky Black - Eyed Peas

Mama ' s Lucky Black - Eyed Peas
Mama ' s Lucky Black-Eyed Peas może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 30 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, black-Eyed peas, ozdoby: zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Spróbuj Mama ' s Lucky Black - Eyed Peas, Lucky Black-Eyed Peas Holiday Guest Post od Megan of a Sweet, oraz Lucky Black-Eyed Pea Salad dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wypłukać i posortować groch zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
2
Umieścić groszek w dużym holenderskim piekarniku; przykryć zimną wodą 2 cale nad groszkiem i pozostawić do namoczenia 6 do 8 godzin (lub Patrz metoda szybkiego namaczania poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Groszek odsączyć i dokładnie spłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
4
Przynieś sól wieprzową i 1 qt. woda do wrzenia w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodaj groszek, cebulę, kolejne 2 składniki, wodę do przykrycia i, w razie potrzeby, pieprz jalapeo. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować, mieszając od czasu do czasu, 1 godzinę do 1 godziny i 30 minut lub aż groch będzie miękki i ciecz lekko zgęstnieje. (Odsłoń po 1 godzinie, aby umożliwić odparowanie cieczy, jeśli to konieczne.) Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PieprzPieprz
CebulaCebula
WodaWoda
GrochGroch
1
Umieścić groszek w holenderskim piekarniku; przykryć zimną wodą 2 cale nad groszkiem. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę. Przykryć, zdjąć z ognia i odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Groszek odsączyć i dokładnie spłukać. Postępuj zgodnie z zaleceniami w kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn