Malinowy Krem Brulee
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Raspberry Creme Brulee może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,86 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 563 kalorie, 6G białka, oraz 48g tłuszczu. Tylko kilka osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz kardamon, maliny, dodatkowe jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jedna osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 25%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Malinowy Krem Brulee, Red Raspberry Creme Brulee, oraz Biała czekolada Creme Brulee z truskawką {Creme Brulee Kit Giveaway} podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie łopatek wymieszać jajko, żółtka i 1/2 szklanki cukru na małej prędkości, aż do połączenia. W międzyczasie sparz śmietanę w małym rondlu, aż będzie bardzo gorąca w dotyku, ale nie gotowana.
Dodać kardamon i dobrze wymieszać. Z mikserem na małej prędkości, powoli dodać śmietanę do jaj.
Dodaj framboise i wanilia. Rozprowadź maliny wśród 6 (6 do 8 uncji) ramekin, a następnie wlej mieszaninę kremu do ramekin, aż będą prawie pełne. (Używam dużej szklanej miarki do łatwego nalewania.)
Umieść ramekin na patelni i ostrożnie wlej do patelni najgorętszą wodę z kranu, aby przejść do połowy boków ramekin.
Piecz przez 35 do 40 minut, aż krem zostanie ustawiony po delikatnym wstrząśnięciu.
Usuń kremy z łaźni wodnej, ostudź do temperatury pokojowej, przykryj i przechowuj w lodówce do ostygnięcia.
Aby podać, rozłóż 1 łyżkę cukru równomiernie na wierzchu każdego ramekina i podgrzej palnikiem kuchennym, aż cukier równomiernie się karmelizuje. Pozostaw na minutę w temperaturze pokojowej, aż karmelizowany cukier stwardnieje.