Malezyjskie indyjskie Curry przyprawione wołowina hamburgery może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soku z cytryny, żółtka, kurkumy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Malezyjski Przyprawiony Mostek Wołowy, Hamburgery Z Kurczakiem Przyprawione Po Indyjsku, oraz Hamburgery indyjskie Curry z chutney Mayo.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej grill do średniej i lekko nasmaruj ruszty olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Skropić czerwoną paprykę, jalapeno i pokrojoną cebulę z oliwą z oliwek i doprawić solą, pieprzem, do smaku i curry. Grilluj warzywa na średnim ogniu, aż będą miały ślady grilla i zmiękną, około 5 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie odkleić skórę czerwonej papryki. Cebulę i pieprz drobno posiekać i odstawić. Zarezerwuj jalapeno dla aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Papryka Czerwona
Warzywa
Oliwa Z Oliwek
Papryka Jalapeno
Cebula
Pieprz
Aioli
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
W małej patelni saute na średnim ogniu, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, 1/4 Puchar curry, starty czosnek, starty imbir, kurkuma, kolendra, kminek, i garam masala, Jeśli za pomocą. Pozostawić przyprawy do tosty w oleju, aż pachnące i stają się nieco ciemniejsze w Kolorze, około 2 do 3 minut (jeśli ta mieszanina wydaje się sucha, nie krępuj się dodać trochę więcej oleju do patelni.) Pozostawić przyprawy do ostygnięcia lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Garam Masala
Kolendra
Oliwa Z Oliwek
Kurkuma
Czosnek
Imbir
Przyprawy
Kminek
Tosty
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
W średniej wielkości misce, użyj widelca lub pałeczki do połączenia wołowiny, mieszanki przypraw, grillowanej czerwonej papryki, czerwonej cebuli, zielonej cebuli, ketchupu, brązowego cukru i sosu sojowego. Doprawić solą i czarnym pieprzem, do smaku. Przykryć mieszaninę folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę (marynowanie przez noc jest jeszcze lepiej, aby pomóc smaki poślubić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Zielona Cebula
Brązowy Cukier
Papryka Czerwona
Cebula Czerwona
Sos Sojowy
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Wołowina
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Pałeczki
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Usuń mieszaninę hamburgera z lodówki i podziel ją na 4 równe ćwiartki.
7
Paszteciki posmarować oliwą z oliwek, obie strony doprawić solą i pieprzem, a następnie ułożyć na grillu. Gotować paszteciki do średnio rzadkiej lub średniej doneness, około 3 minut z pierwszej strony, a następnie 4 do 5 minut z drugiej strony. Upewnij się, że obracasz paszteciki raz z każdej strony, aby uzyskać ładne znaki crosshatch. Po ugotowaniu przenieś paszteciki na talerz i przykryj je folią aluminiową. Pozwól im odpocząć przez co najmniej 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Połączyć majonez, mięta, zielona cebula, grillowane jalapeno, czosnek, curry w proszku, kminek, Skórka z limonki i sok w maszynce. Impuls, aż mieszanina jest dobrze zintegrowany, ale nadal są kawałki zielonej cebuli i jalapeno pozostałych. Przecier doprawiamy solą i czarnym pieprzem do smaku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Curry W Proszku
Zielona Cebula
Majonez
Skórka Z Limonki
Papryka Jalapeno
Czosnek
Kminek
Sok
Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
9
W małej misce, wrzucić razem smażoną cebulę z garam masala, aż będą równomiernie posypane przyprawą. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smażona Cebula
Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Podczas spoczynku hamburgery, połówki Brioche rolki, i umieścić je, wyciąć stronę w dół, na ruszcie do grilla. Tosty, aż będą jasnobrązowe, około 10 sekund. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brioche
Rolka
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Aby służyć, obficie rozprowadzić 1 łyżkę aioli na każdej stronie bułek. Wciśnij 4 do 5 plastrów ogórka do majonezu Na spodzie rolki. Top ogórki z garścią sałaty dziecko, następnie burger patty, i wreszcie, około 1/4 szklanki mieszanki smażonej cebuli. Przykryć wierzchem bułki i od razu podawać z sałatką i grillowanymi frytkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frytki Ze Słodkich Ziemniaków
Kotlety Burger
Majonez
Ogórek
Sałata
Pieprz Arbolowy
Aioli
Cebula
Rolka
12
Do dużej miski dodaj żółtko, sól, suchą musztardę i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W Proszku
żółtko Jaja
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Trzepaczka ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
14
Wlać sok z cytryny i ocet i jeszcze raz ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Ocet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
15
Podczas ciągłego ubijania, bardzo powoli mżawka w oleju rzepakowym. Utrzymuj skroplenie, aż mieszanina zemulguje się i cała filiżanka oleju zostanie włączona do mieszaniny jaj. Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku przez okres do 2 tygodni.