Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj malezyjskiego Curry z kurczakiem Gordona Ramsaya. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 499 kalorii, 26g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.54 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 61 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać trawę cytrynową, cm kawałek piernika, cukier palmowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gordon Ramsay jako Tikka Masala, Sałatka z komosy ryżowej Gordona Ramsaya, oraz Gordon Ramsay ' s Baked New York Cheesecake dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić pastę curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
2
Umieścić czosnek, Chilli, trawa cytrynowa, imbir i szalotki w robocie do postaci pasty. (Lub możesz użyć tłuczka i zaprawy).Następnie rozgrzej olej na dużej patelni na bazie ciężkiej. Wlać pastę curry z 1 łyżeczką mielonej kurkumy i mieszać na średnim ogniu przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
Pasta Curry
Eliksir G
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Zaprawy I Tłuczki
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać cebulę i gotować, mieszając przez 5 protokół.Kawałki kurczaka przyprawić solą i pieprzem i dodać do patelni, mieszając, aby pokryć pastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Muszelki Cannelloni
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać liście limonki, laskę cynamonu, anyż, mleko kokosowe, bulion, cukier, sosy sojowe i rybne i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować delikatnie przez pół godziny do godziny, aż kurczak będzie miękki.Usuń nadmiar oleju z powierzchni curry. Smak dodać sól i pieprz, jeśli uważasz, że jego potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Liście Limonki
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.