Malezyjskie curry z kurczaka Gordona Ramsaya

Malezyjskie curry z kurczaka Gordona Ramsaya
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj malezyjskiego Curry z kurczakiem Gordona Ramsaya. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 499 kalorii, 26g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.54 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 61 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać trawę cytrynową, cm kawałek piernika, cukier palmowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gordon Ramsay jako Tikka Masala, Sałatka z komosy ryżowej Gordona Ramsaya, oraz Gordon Ramsay ' s Baked New York Cheesecake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić pastę curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
2
Umieścić czosnek, Chilli, trawa cytrynowa, imbir i szalotki w robocie do postaci pasty. (Lub możesz użyć tłuczka i zaprawy).Następnie rozgrzej olej na dużej patelni na bazie ciężkiej. Wlać pastę curry z 1 łyżeczką mielonej kurkumy i mieszać na średnim ogniu przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
Pasta CurryPasta Curry
Eliksir GEliksir G
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać cebulę i gotować, mieszając przez 5 protokół.Kawałki kurczaka przyprawić solą i pieprzem i dodać do patelni, mieszając, aby pokryć pastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać liście limonki, laskę cynamonu, anyż, mleko kokosowe, bulion, cukier, sosy sojowe i rybne i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować delikatnie przez pół godziny do godziny, aż kurczak będzie miękki.Usuń nadmiar oleju z powierzchni curry. Smak dodać sól i pieprz, jeśli uważasz, że jego potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Liście LimonkiLiście Limonki
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dodać fasolę i przykryć jeszcze kilka minut, aż fasola będzie tender.To podawać, rozsypać liście kolendry na curry i podawać z ryżem i roti.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
RotiRoti

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W26 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn