Makrela wędzona z ziołami i buraczanym kuskusem
Need a pescatariańskie danie główne? Wędzona makrela z ziołowo-buraczanym kuskusem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 592 kalorie. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis jest lubiany przez 46 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga paczki pieprzowych filetów z makreli, soku z cytryny, cebuli i oliwy z oliwek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Sałatka z wędzonej makreli, pomarańczy i kuskusu, Wędzona Makrela, Jabłko I Rukola Na Wielkim Kuskusie, oraz Makrela z kalafiorem "kuskus" i Tahini są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Kuskus przełożyć do dużej miski, zalać 150 ml wrzącej wody, następnie przykryć folią spożywczą. Odstawić na 10 min.
Tymczasem chrzan wymieszać z jogurtem i doprawić. Gdy cały płyn zostanie wchłonięty do kuskusu, odsłoń go, a następnie rozprowadź po bokach miski, aby szybciej ostygł.
Gdy kuskus jest dość chłodny, dodaj ogórek, zioła, cebulę, sok z cytryny i olej i dobrze Wrzuć.
Dodać buraki i krótko wrzucić. Ułożyć kuskus na talerzach, ułożyć filet z makreli na kilka dużych kawałków obok każdej porcji (odrzucając skórę), następnie podawać z dużą łyżką jogurtu chrzanowego. Resztę kuskusu i makreli zapakuj do pudełka na lunch na następny dzień.
Polecane wino: Pinot Grigio, Sparkling Rose, Viognier
Pinot Grigio, Sparkling rosé i Viognier to moje najlepsze propozycje dla makreli. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak makrela, dobrze łączą się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. Skyfall Pinot Gris z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.