Makrela Vin Blanc
Makrela Vin Blanc może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 584 kalorie, 47g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 5,16 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wino, pietruszkę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Coq au vin Blanc, Makrela Cała Pieczona, oraz Makrela Kruszona dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu ze stali nierdzewnej, połączyć wino, ocet, olej, cebula, marchew, czosnek, tymianek, kolendra, pieprz, pietruszka, liście laurowe, i sól. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować przez 10 minut.
Olej ciężką ognioodporną patelnię ze stali nierdzewnej lub emalii o wymiarach 9 na 13 cali.
Rybę włożyć, skórkę do dołu, na patelnię w równomiernej warstwie.
Na rybę wlać gorący bulion z wina, rozłożyć warzywa na filetach w równomiernej warstwie i posypać mielonym pieprzem. Przykryć folią aluminiową i doprowadzić do duszenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na łagodnym wolnym ogniu, aż ryba jest po prostu zrobić, o 10 minut dla 1/2-cala-filety o grubości.
Usuń pietruszkę i liście laurowe.
Podawać w płytkich miseczkach.
Alternatywa dla ryb: Inna aromatyczna ryba, taka jak bluefish lub shad, byłaby tutaj dobra. Ponieważ te filety są grubsze, musisz je kłusować o kilka minut dłużej.
Rekomendacja wina: poszukaj czegoś kwaśnego i orzeźwiającego do picia obok tej bogatej ryby. Spróbuj butelkę białego wina z Doliny Loary we Francji - albo Muscadet de Svre-et-Maine lub nieco bardziej treściwe Sancerre lub inne wino wykonane z winogron sauvignon blanc.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.