Make-Ahead Lasagne Roll-Upy Dla Miłośników Mięsa
Make-Ahead miłośnicy mięsa " lasagne Roll-up może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.51 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. 190 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka makaronu lasagne, mielona wołowina, ser ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zamrażarka Lasagna Roll Ups, Kurczak Boczek Ranczo Lasagna Roll Ups, oraz Easy Pepperoni Pizza Lasagne Roll Ups.
Instrukcje
W 5-quart holenderski piekarnik, gotować makaron lasagne zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Odcedzić; spłukać gorącą wodą.
Tymczasem, w 12-calowej patelni, gotować wołowinę, kiełbasa i cebula na średnim ogniu, często mieszając, aż mięso nie jest już różowy; odcedzić. Wymieszać w 1 1/2 szklanki sosu do makaronu. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
W małej misce wymieszać ser ricotta, szpinak, bazylia i jajko.
Rozłóż około 3 łyżki mieszanki ricotta na każdym gotowanym makaronem lasagne w ciągu 1 cala jednego krótkiego końca. Łyżka około 1/4 szklanki mieszanki mięsa nad mieszaniną ricotta na każdym.
Zwinąć mocno w kierunku niewypełnionego końca. Patelnia Line 15x10x1 cala z folią.
Roll-upy, szew w dół, na patelni; przykryć luźno folią. Zamrozić około 30 minut lub do twardości.
Zamrożone rolki umieścić w hermetycznym pojemniku zamrażarki; Etykieta. Zamrażać do 3 miesięcy.
Aby upiec 16 roll-upów lasagne, spryskaj dwoma szklanymi naczyniami do pieczenia 13x9 cali (3-quart) sprayem do gotowania.
Wyjąć roll-up z worka zamrażarki; umieścić 8 w każdym naczyniu do pieczenia. Przykryć folią; rozmrozić w lodówce co najmniej 8 godzin, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wlać 1 1/2 szklanki sosu do makaronu nad i wokół roll-up w każdym naczyniu do pieczenia. Przykryć szczelnie folią; piec 30 do 40 minut lub aż gorące i bąbelkowe.
Posypać każde naczynie do pieczenia z 1 szklanka sera mozzarella; piec odkryte 3 do 5 minut dłużej lub aż ser się stopi.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.