Makaron ze szparagami i pesto pistacjowym

Makaron ze szparagami i pesto pistacjowym
Makaron ze szparagami i pesto pistacjowym może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka, 32 g tłuszczu i łącznie 821 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,97 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką parmigiano-reggiano w formie pasty, evoo i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 89%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Makaron ze szparagami i pesto pistacjowym, Smażone karczochy cytrynowe ze szparagami Makaron z pesto pistacjowym i Dzisiejszy obiad: Pesto ze szparagów pistacjowych w Linguine.

Instrukcje

1
Odetnij twarde końcówki szparagów. Przechowuj połowę włóczni w pozycji pionowej w szklance napełnionej do połowy wodą, aby zachować świeżość przez kilka dni lub do czasu podania. Pozostałe szparagi posiekaj i włóż do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Estragonu LubLiście Estragonu Lub
1/4 Szklanki świeżych Liści Estragonu Lub 1/2 Szklanki świeżych Liści Bazylii1/4 Szklanki świeżych Liści Estragonu Lub 1/2 Szklanki świeżych Liści Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Liście Estragonu Lub 1/2 Szklanki świeżych Liści Bazyliiświeże Liście Estragonu Lub 1/2 Szklanki świeżych Liści Bazylii
2
Dodać miętę, pietruszkę, estragon, ser, pistacje, czosnek i sok z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony GroszekRozmrożony Groszek
1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Rozmrożony GroszekRozmrożony Groszek
1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Rozmrożony GroszekRozmrożony Groszek
3
Dodaj EVOO, wlewając, licząc do 6 (1/3 do 1/2 szklanki). Doprawić solą i pieprzem. Pulsuj, aż pesto się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
3 Do 4 łyżek Prażonych Pistacji3 Do 4 łyżek Prażonych Pistacji
4
Umieścić w małym pojemniku i przechowywać w lodówce, jeśli nie zostanie użyty od razu.
5
Przed podaniem doprowadź pesto do temperatury pokojowej i umieść je w dużej, płytkiej misce. Pokrój zarezerwowane szparagi pod kątem na kawałki o wielkości 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
W dużym garnku zagotuj wodę na makaron i dopraw solą. Gotuj makaron przez 5 minut, następnie dodaj groszek i posiekane szparagi i gotuj jeszcze 2–3 minuty. Odlej 1 szklankę wody z gotowania i dodaj ją do miski, aby rozrzedzić pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Odcedź makaron, groszek i szparagi i dodaj do miski. Mieszaj 1 do 2 minut, aby połączyć. Dopraw solą i pieprzem i udekoruj startym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Uwaga kucharza: Pesto można przechowywać w lodówce do 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn