Makaron ze szparagami i pesto pistacjowym

Makaron ze szparagami i pesto pistacjowym
Makaron ze szparagami i pesto pistacjowym może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka, 32 g tłuszczu i łącznie 821 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,97 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką parmigiano-reggiano w formie pasty, evoo i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 89%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Makaron ze szparagami i pesto pistacjowym, Smażone karczochy cytrynowe ze szparagami Makaron z pesto pistacjowym i Dzisiejszy obiad: Pesto ze szparagów pistacjowych w Linguine.

Instrukcje

1
Odetnij twarde końcówki szparagów. Przechowuj połowę włóczni w pozycji pionowej w szklance napełnionej do połowy wodą, aby zachować świeżość przez kilka dni lub do czasu podania. Pozostałe szparagi posiekaj i włóż do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Estragonu LubLiście Estragonu Lub
1/4 Szklanki świeżych Liści Estragonu Lub 1/2 Szklanki świeżych Liści Bazylii1/4 Szklanki świeżych Liści Estragonu Lub 1/2 Szklanki świeżych Liści Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Liście Estragonu Lub 1/2 Szklanki świeżych Liści Bazyliiświeże Liście Estragonu Lub 1/2 Szklanki świeżych Liści Bazylii
2
Dodać miętę, pietruszkę, estragon, ser, pistacje, czosnek i sok z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony GroszekRozmrożony Groszek
1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Rozmrożony GroszekRozmrożony Groszek
1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Rozmrożony GroszekRozmrożony Groszek
3
Dodaj EVOO, wlewając, licząc do 6 (1/3 do 1/2 szklanki). Doprawić solą i pieprzem. Pulsuj, aż pesto się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego1 Szklanka świeżego Groszku łuskanego Lub Rozmrożonego, Mrożonego Groszku Organicznego
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
3 Do 4 łyżek Prażonych Pistacji3 Do 4 łyżek Prażonych Pistacji
4
Umieścić w małym pojemniku i przechowywać w lodówce, jeśli nie zostanie użyty od razu.
5
Przed podaniem doprowadź pesto do temperatury pokojowej i umieść je w dużej, płytkiej misce. Pokrój zarezerwowane szparagi pod kątem na kawałki o wielkości 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
W dużym garnku zagotuj wodę na makaron i dopraw solą. Gotuj makaron przez 5 minut, następnie dodaj groszek i posiekane szparagi i gotuj jeszcze 2–3 minuty. Odlej 1 szklankę wody z gotowania i dodaj ją do miski, aby rozrzedzić pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Odcedź makaron, groszek i szparagi i dodaj do miski. Mieszaj 1 do 2 minut, aby połączyć. Dopraw solą i pieprzem i udekoruj startym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Uwaga kucharza: Pesto można przechowywać w lodówce do 5 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn