Makaron z serem Lorraine
Makaron z serem Lorraine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1134 kalorii, 46g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $4.3 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz gruyere, wino, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać boczek, można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wegański makaron z serem, Najlepszy wegański ser Mac n' , oraz Three Cheese Mac-domowy makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzej wodę do makaronu, słonej wody i ugotuj makaron do al dente.
Podczas gdy woda makaronu dochodzi do wrzenia, podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni, na głębokiej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać boczek i chrupiące, 5 do 6 minut.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Dodać cebulę i gotować 10 minut do miękkości i zaczyna karmelizować.
Dodaj wino i gotuj, 1 minuta.
Podczas gdy cebula gotować, podgrzać garnek sosu na średnim ogniu.
Dodać masło, roztopić i ubić w mące. Gotować 1 minutę, a następnie ubijać w magazynie i mleka i doprowadzić do bańki. Zagęścić kilka minut, a następnie doprawić solą i pieprzem. Rozpuścić w serze mieszając go w ruchu figure-8 drewnianą łyżką.
Dodać gałkę muszkatołową i musztardę i dostosować sól i pieprz.
Makaron odsączyć, wymieszać z cebulą i wymieszać z sosem serowym. Top z chrupiącym boczkiem i podawać.