Makaron z pieczonym czosnkiem i pomidorami

Makaron z pieczonym czosnkiem i pomidorami może być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 2,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 403 kalorie , 10 g białka i 21 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup makaron muszkowy, ząbki czosnku, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoovo . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 60% , co jest dobrym wynikiem. Makaron z pieczarkami, pieczonymi pomidorami i czosnkiem , Złota ciecierzyca z kolendrą, czosnkiem, suszonymi pomidorami i serem kozim oraz Makaron ze świeżymi pomidorami, cukinią i karczochami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450°. W misce wymieszaj pomidory i ząbki czosnku z olejem; przełóż do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 15x10x1-in. Piecz przez 14-16 minut lub do momentu, aż będą bardzo miękkie. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Lekko ostudź mieszankę pomidorową. Odłóż 12 pomidorów do podania z makaronem.
Resztę mieszanki pomidorowej przełóż do robota kuchennego.
Dodaj serek śmietankowy i sól; miksuj do uzyskania gładkiej masy.
Przełożyć do dużej miski.
Odcedź makaron; dodaj do mieszanki pomidorowej i wymieszaj, aby pokryć. Na wierzchu ułóż odłożone pomidory.