Makaron z pieczarkami, brukselką i parmezanem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makaronu z grzybami, brukselką i parmezanem. Jedna porcja zawiera 709 kalorii, 23G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Udaj się do sklepu i zbieraj grzyby, takie jak shiitake, sok z 1 cytryny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z parmezanem z pieczarkami i brukselką, Makaron Pappardelle z pieczarkami i brukselką, oraz Makaron pełnoziarnisty z brukselką i grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać brukselkę, wrzucić do obtoczenia w oleju, doprawić solą i pieprzem, gotować bez ruchu, aż dobrze zwęglone z jednej strony. Wrzucić i nadal gotować, aż liście będą jasnozielone i zwęglone w miejscach, w sumie około 2 minut.
Przełożyć do miski i odstawić.
Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w tej samej patelni na dużym ogniu, aż lekko palenia.
Dodać grzyby i gotować, rzucając od czasu do czasu, aż wilgoć została odparowana i grzyby są dobrze rumiane, o 4 protokół.
Dodaj szalotki, czosnek i tymianek i gotuj, mieszając, aż szalotki zmiękną i pachną, około 1 minuty.
Dodaj masło, sok z cytryny i bulion. Gotować na wolnym ogniu, aż sos się zmniejszy i zemulguje, około 1 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem(może to nie być konieczne, jeśli zapas jest kupiony w sklepie). Odstawić ciepło.
Dodaj orecchiette do garnka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż prawie al dente (o 1 minuta mniej niż instrukcje pakietu).
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania.
Dodaj orecchiette, połowę parmezanu, zarezerwowaną wodę do gotowania makaronu i dużą ilość czarnego pieprzu do grzybów. Gotować, mieszając, na dużym ogniu, aż makaron jest w pełni al dente i ciecz zgęstnieje w sosie, który pokrywa makaron, o 1 minutę. Jeśli sos wygląda na tłusty lub połamany, dodaj 2 łyżki bulionu lub wody i energicznie mieszaj, aby go ponownie połączyć. Wymieszać liście brukselki i podawać, polewając więcej sera na stole.